Juldagen 25 december 2018

Kör en kort sammanfattning för året, skriver ju annars det mesta på facebooksidan för kenneln! Lita fick ett hingstföl 30 april, allt gick jättebra! Vi har inte bestämt ännu om vi ska behålla honom eller inte. Han fick namnet Likör och är så otroligt snäll och sansad! En riktig myskille!

Toya fick 3 valpar i mars, 2 tikar och 1 hane, allt gick jättebra! Lätt som en plätt med bara 3 st och så klart helt underbara!

Tyvärr har vi inte Funnie med oss längre, hon gick bort i september och det var en stor förlust! En mer lätt och okomplicerad schnauzer har jag aldrig träffat, det skulle möjligtvis vara hennes son Lucas då kanske! Så nu har vi bara 3 små damer, ganska lagom!

Jag har börjat tävla Nosework faktiskt med alla tre och vilken lyx att ha 3 st att välja på! Har en valpar finns ändå 2 kvar att anmäla till tävling! Det är så himla kul!

Håll utkik på facebook där jag rapporterar efterhand som det händer nåt på kenneln! 

Ha ett gott slut och ett gott nytt år!

En skön stil!

Onsdag 21 februari 2018

Det kan hända mycket på kort tid! På vår promenad blev vi attackerade av en rottweilertik som bet Mitzi illa och sen flög på Toya och riste henne som en trasa. Fruktansvärda minuter innan de kom loss! Mitzi fick sys och Toya fick lite bulor men inga sår men hade så klart väldigt ont. Detta är polisanmält för det var andra gången tiken anföll oss. 

De har hämtat sig och Toya är fortfarande dräktig och Mitzis sår har läkt fint men jag vet ju inte hur de kommer att reagera på främmande stora hundar nu. Vi får ta det efterhand, huvudsaken att de klarade sig.

Sorgligt nog så kastade Elsa sitt föl samma vecka som detta med hundarna. Hon mår bra och har hämtat sig men det är ju så ledsamt! Nu får vi verkligen hoppas att Lita går fram med sitt föl!

Ja det går upp o ner ibland när man har djur! Men nu hoppas vi på en bunte miniskägg i mars så kan det nog lätta upp det!

Ha de gott så hörs vi!

 

 

En dröm gick i uppfyllelse, jag kom upp på Litas rygg!

Måndag 29 januari 2018

Tiden går ju så himla fort och särskilt när man har roligt! Och det tycker jag att vi har!

Lördag 20 januari var en oförglömlig dag! Var i Danmark och ställde 3 uppfödningar och det blev över förväntan verkligen! Svartpepparn´s Honey "Sally" knappt 1 år och på sin första officiella utställning och vilket resultat!

1 jkl cert BIM 2 btkl cert Dansk Klubb champion! Tårarna rann, så otroligt glad! Tack min gode vän Camilla som visade Sally så fint. 

Svartpepparn´s Gucci "Greta" fick jättefin kritik men var lite för rund så nu ska här bantas!

Sen trodde man ju inte att det kunde bli bättre men se det kunde det! Svartpepparn´s BamBam "Lucas" fick sitt tredje cert och blev både dansk och svensk utställningschampion! Och nu rann tårarna igen, så lycklig! Tack till matte Alexandra som kämpat så länge och nu äntligen! Det är ni så väl värda!

Ja det var en härlig dag som man kan leva länge på!

Elsa och Lita börjar nu få lite fölmagar så vi fortsätter att hålla tummarna!

Toya är ju parad och nu hoppas vi på ett knippe miniskägg till våren! Mycket bebisar att glädjas åt!

Ha de gott så hörs vi!

Kan man hoppas på 2 såna här godingar igen? Hoppas, hoppas!

Lördag 30 december 2017

Ja här var det inte mycket bloggande inte! Jag är så slarvig med hemsidan så jag får skämmas! Nåja, allt är bra med alla oss och våra djur, vi har i höst sålt kossorna för att kunna ta lite mer fritt och ägna oss mer åt hundar och hästar. Det kändes riktigt tufft när de åkte iväg, det är ju en epok som är slut. Men det var helt rätt att göra det nu innan vi blir för gamla.

Den andra kullen har ju också så klart hunnit lämna oss, en kombination som jag var mycket nöjd med! Så nöjd så jag tänker använda samma hane igen till Toya som nu börjat löpa. Där vill jag sälja en tik med bibehållen avelsrätt, eller ev en hane, vi får se vad där blir!

Hästarna tror vi fortfarande är dräktiga, men man vågar ju knappt säga det för allt kan ju hända, det vet vi ju! Bara att hålla tummarna så hårt vi kan!

I höst har det nästan bara blivit nosework för damerna och både Extra och Toya har nu godkänt doftprov för att tävla officiellt i Nosework 1. Nu blir det ju avbrott för Toya igen så det blir Extra som får dra det lasset! Ska ta tag i rallyn igen också till våren så vi kan debutera i Avancerad till sommaren. Mycket skoj att se fram emot!

Ha det gott så hörs vi!

Onsdag 9 augusti 2017

Ja, nu kan man pusta ut! Toyas valpning blev väl inte riktigt enligt regelboken, men det gick bra ändå! Hon började förbereda sig igår fm, det tog sin lilla tid och vid 12.05 föddes en koloss! En tik som kom med rumpan före, 270 g! Sen hände inget, sen hände inget o då gick jag in och fick ut, troligtvis moderkakan från valpen som stoppat upp lite för sen vid 15 kom nästa valp. En hane på 250 g, inte liten den heller!

Sen tog det stopp! Toya var lugn och skötte om sina valpar, var ute på toa och åt kvällsmat men inget hände! Kände att där var en valp till så jag ringde Helsingborg och bestämde att jag ville köra in. Det var väldigt bra beslut! Där var en stor valp till och jag tror att Toya var tröttare än hon visade. Dvärgschnauzer är inga klenisar men ibland kunde de visa lite mer. Det blev snitt, allt gick bra och det blev en tik till.

Inte mycket sömn på 2 nätter, det går inte på räls alltid! Men nu känns allt bra, lilla mamma sköter om sina "biffar" på bästa sätt och de är runda o nöjda! Och 3 st känns ju som rena semestern! Men nu får vi vila lite och njuta av de små!

Ha de gott så hörs vi!

Tisdag 1 augusti

Nu börjar det närma sig med valpmys! Toya har drygt en vecka kvar och har go bebismage! Hon mår som en prinsessa o springer så lätt men stönar när hon ligger vilket hon gärna gör på rygg! Så mysigt att höra henne i soffan på kvällarna! Nu hoppas vi att allt går smidigt och lätt med valpningen!

Både Lita och Elsa är nu konstaterat dräktiga och nu håller vi tummarna att det håller hela vägen! De är hemma igen och går i hagen och har det bra! Så otroligt sociala bägge två och följer oss som hundar!

Nästa gång jag skriver hoppas jag det är med valpnyheter!

Ha de gott så hörs vi!