Fredag 7 februari 2020

Långa hopp mellan blogginläggen, skriver ju på kennelsidan på fb istället. Gå in på Svartpepparn´s kennel där så får du färska nyheter!

Vi fortsätter tävla och träna Nosework. Extra är nu uppflyttad i 2an men inte hunnit starta pga valpar denna våren, vi får ta igen det sen!

Toya fortsätter sin träning mot 2an, kruxet är att komma med på tävlingar, inte det lättaste!

Panda skulle gjort doftprov i januari, men jag blev sjuk så det får vänta tills vi hittar nåt lämpligt datum!

Nu väntar vi med spänning på om Extra är dräktig, blir kul med valpmys!

Ha de gott så hörs vi!

 

Lördag 22 juni 2019

Gretas valpar föddes 10 maj, 2 hanar och 2 tikar, alldeles lagom! Greta är en duktig mamma och de växer och frodas! 6 v igår så nu går det livat till! Så tjocka o goa! Vill ni se bilder så kolla på facebook Svartpeppar´s kennel, där händer det mycket!

Vi behöll en tik i Extras kull, Panda. Och här har jag nog fått en Toya-hund till! Så mycket energi och egna åsikter, men så klart helt underbar! Har redan börjat träna lite smått mot Nosework och det ser lovande ut!

Ha de gott i sommar så hörs vi!

Fredag 8 mars 2019

Och nu kom de äntligen! K-kullen, 5 tikar och 3 hanar, alla svart/silver! Extra slog till igen med 8 st, helt otrolig tik detta! Och allt fixade hon själv, trygg och lugn men ändå pigg. Det kan bara inte bli bättre! Just nu ligger hon på rygg hos valparna och bara myser och de små är tysta och nöjda! Svårt att få något gjort nu några veckor framåt!🙂 

Och snart parat vi Greta! Det blir denna helgen, 9 och 11 mars så får vi hålla tummarna igen! Det är hennes första kull så hon behöver ju inte försöka slå Extras rekord! Så nu är det bara valpmys som gäller, träningen ligger lite på sparlåga vilket ju Toya tycker är pest! Får sticka emellan med lite Nosework ibland iaf annars blir hon odräglig!

Ha de gott så hörs vi!

Fredag 25 januari 2019

Nu börjar det bli spännande! Extra har blivit parad och funkar allt så valpar i böran av mars, helt perfekt! Fart och fläkt i dessa valpar, så kanske nya tävlingsskäggmopsar? 

Greta ska ju inte löpa när vi tyckte, som det ser ut nu så blir det nog i mars och då blir det goa sommarvalpar! Lagom arbetsvilja och mycket gos i dessa valpar tror jag det kan bli!

 

Elsa och Lita har fått 2 duktiga tjejer som pysslar och lär känna de för att till våren ta ut de på härliga skogsturer! Kanske tanten också kan kravla sig upp, hade ju varit drömmen! Likör är till salu och faktiskt idag så kommer spekulant. Tycker de inte om honom så ska de inte få honom heller! Han är den mest sociala och fina kille som finns så klart! Blir inte lätt att sälja honom men för hans egen skull så behöver han ha lite kul i sitt liv, mer än vi kan ge honom. Så är det att ha djur! 

Nu blir det ju lite vila ifrån tävling för Extra, vi har fått ihop 2 diplom i NW TSM1 så ett kvar så är hon uppflyttad! Men har ju absolut ingen brådska! 

Toya har börjat i NW officiellt och vi tävlar allt vad vi kommer med på men det kan va lite svårt att komma med tyvärr! Anmält henne till Doftprov 2 så får vi se!

Mitzi har minsann också tagit Doftprov 1! Och ska också ut på tävling så fort vi kommer med! Hon växer med detta nåt så in i rackarns, det är fantastiskt kul att se!

Ha de gott så hörs vi!

Juldagen 25 december 2018

Kör en kort sammanfattning för året, skriver ju annars det mesta på facebooksidan för kenneln! Lita fick ett hingstföl 30 april, allt gick jättebra! Vi har inte bestämt ännu om vi ska behålla honom eller inte. Han fick namnet Likör och är så otroligt snäll och sansad! En riktig myskille!

Toya fick 3 valpar i mars, 2 tikar och 1 hane, allt gick jättebra! Lätt som en plätt med bara 3 st och så klart helt underbara!

Tyvärr har vi inte Funnie med oss längre, hon gick bort i september och det var en stor förlust! En mer lätt och okomplicerad schnauzer har jag aldrig träffat, det skulle möjligtvis vara hennes son Lucas då kanske! Så nu har vi bara 3 små damer, ganska lagom!

Jag har börjat tävla Nosework faktiskt med alla tre och vilken lyx att ha 3 st att välja på! Har en valpar finns ändå 2 kvar att anmäla till tävling! Det är så himla kul!

Håll utkik på facebook där jag rapporterar efterhand som det händer nåt på kenneln! 

Ha ett gott slut och ett gott nytt år!

En skön stil!

Onsdag 21 februari 2018

Det kan hända mycket på kort tid! På vår promenad blev vi attackerade av en rottweilertik som bet Mitzi illa och sen flög på Toya och riste henne som en trasa. Fruktansvärda minuter innan de kom loss! Mitzi fick sys och Toya fick lite bulor men inga sår men hade så klart väldigt ont. Detta är polisanmält för det var andra gången tiken anföll oss. 

De har hämtat sig och Toya är fortfarande dräktig och Mitzis sår har läkt fint men jag vet ju inte hur de kommer att reagera på främmande stora hundar nu. Vi får ta det efterhand, huvudsaken att de klarade sig.

Sorgligt nog så kastade Elsa sitt föl samma vecka som detta med hundarna. Hon mår bra och har hämtat sig men det är ju så ledsamt! Nu får vi verkligen hoppas att Lita går fram med sitt föl!

Ja det går upp o ner ibland när man har djur! Men nu hoppas vi på en bunte miniskägg i mars så kan det nog lätta upp det!

Ha de gott så hörs vi!

 

 

En dröm gick i uppfyllelse, jag kom upp på Litas rygg!

Måndag 29 januari 2018

Tiden går ju så himla fort och särskilt när man har roligt! Och det tycker jag att vi har!

Lördag 20 januari var en oförglömlig dag! Var i Danmark och ställde 3 uppfödningar och det blev över förväntan verkligen! Svartpepparn´s Honey "Sally" knappt 1 år och på sin första officiella utställning och vilket resultat!

1 jkl cert BIM 2 btkl cert Dansk Klubb champion! Tårarna rann, så otroligt glad! Tack min gode vän Camilla som visade Sally så fint. 

Svartpepparn´s Gucci "Greta" fick jättefin kritik men var lite för rund så nu ska här bantas!

Sen trodde man ju inte att det kunde bli bättre men se det kunde det! Svartpepparn´s BamBam "Lucas" fick sitt tredje cert och blev både dansk och svensk utställningschampion! Och nu rann tårarna igen, så lycklig! Tack till matte Alexandra som kämpat så länge och nu äntligen! Det är ni så väl värda!

Ja det var en härlig dag som man kan leva länge på!

Elsa och Lita börjar nu få lite fölmagar så vi fortsätter att hålla tummarna!

Toya är ju parad och nu hoppas vi på ett knippe miniskägg till våren! Mycket bebisar att glädjas åt!

Ha de gott så hörs vi!