Hovdalasniffen NW1 TEM Utomhus

I samarbete med Svenska Nose Work Klubben bjuder Svartpepparn’s Kennel härmed in till

Officiell Nose Work tävling Hovdalasniffen

NW1 TEM Utomhus – 13 sept 2020

Arrangör SNWK       

Anordnare Svartpepparn’s Kennel (Gunilla Nilsson)

Antal deltagare: 50

Domare:  Karina Nielsen och Annica Johansson

Plats: Hovdala slott
Pl 6223
281 92 Hässleholm

TEM (Tävling Enskild Moment) Utomhus är en av de 5 grenar du kan tävla i inom nose work. Här är det 4 utomhussök i slottsmiljö. Som på en vanlig TSM tävling får du också här diplom om du klarar alla 4 sök och har max 3 fel. Och när du har samlat 3 diplom i TEM Utomhus blir du uppflyttat till klass 2 i TEM Utomhus.

Anmälan är öppen:onsdag den 15 juli till lördag den 1 augusti och sker via SNWK tävling.

Om det blir fler än 50 anmälningar blir det lottning enligt SNWKs regler. Dvs slumpmässig prioritering bland i första hand SNWKs medlemmer (som har förtur), därefter lottning bland alla anmälda.

Pris: 450 kr, som betalas in på swish eller bankgiro.

Om du kommer med på tävlingen får du kort efter anmälningstidens utgång ett mail med betalningsinfo, och då ska betalningen vara gjord inom en vecka. Betala inte förrän du vet att du har fått en plats. Anmälan är bindande.

Ni som inte erhåller plats kan se aktuellt reservplatsnummer på SNWK tävling.

Senast en vecka före tävlingen får deltagarna ett PM med startlista och övrig information.

För att ni inte ska få vänta för länge delar vi in er i en förmiddagsgrupp och en eftermiddagsgrupp. Innan varje grupp börjar blir det registrering och banvandring för den aktuella gruppen. Om du kommer med på tävlingen får du möjlighet att välja vilken grupp du önskar, men vi kan såklart inte lova att uppfylla allas önskemål.

Du kan anmäla flera hundar till tävlingen, men du kan bara deltaga med den som evt lottas till att vara med. Har du dessutom en som hamnar på reservplats kan du inte välja denna.

Det är cafe och restaurang på området och det kommer att finnas ett uppvärmningssök så hundarna kan få igång nosen innan tävlingen. Området är inte handikappanpassat.

Tävlingen sker i samarrangemang med SNWK. Det krävs giltigt vaccinationsintyg, godkänt doftprov i eukalyptus, SKK registrering eller tävlingslicens samt medlemskap i en SKK ansluten klubb för att få delta.

Eventuella löptikar startar sist. Meddela så snart du vet om din tik kommer att löpa på tävlingsdagen så att vi kan ta hänsyn till detta i startlistan.

Tävlingsledare: Susanne Lindros

Har du frågor, kontakta Gunilla Nilsson på: svartpepparnskennel@gmail.com


Varmt välkomna!